Napjainkban rohamosan fejlődni látszik a technika, folyamatosan újabb elektronika kütyük kerülnek a piacra. Ebből következik, hogy egyre több olyan készülékünk halmozódik fel, melyet már nem használunk.

Míg a természetben nem fordul elő hulladék, hiszen mindent újrahasznosít, addig az emberi civilizációban manapság egyre nagyobb problémát jelent. Ilyenkor felmerül a kérdés, mit kezdjünk az elektronikai hulladékkal? A válasz egyszerű, gyűjtsük szelektíven. Ezt a szelektív hulladékot elemeire bontva tovább tudják értékesíteni, végső esetben pedig másodlagos nyersanyagként használják fel.

Ám az elektronikai hulladék elhelyezésére költséges megoldások léteznek. Cégeknél, vállalatoknál még nagyobb gondot okozhat a feleslegessé vált elektronikai készülékek tárolása, hiszen ilyen esetekben több darabról is szó lehet. Ebben az esetben segítségükre lehet a Phone Firm Zrt.  Leselejtezett és használaton kívüli mobilok és tablettek újrahasznosításával foglalkozik, melyet kedvező áron vásárol fel.

Tudta-e, hogy régi mobiltelefonja akár teljes egészében újrahasznosítható? Az akkumulátor után az alaplap kerül eltávolításra, majd a nyomtatott áramkör lapjait felaprítják. Ebből kivonják a fémeket, így ismét feldolgozásra kerül.

A Phone Firm Zrt. szakemberei elsősorban leszervizelik a még használható készülékeket, majd szétbontják, és a még használható részeit újraértékesítik. Minél tovább vannak forgalomban a készülékek, annál később gyártanak újat, ezzel is csökkentve a környezetszennyezést. Ráadásul az idősebb emberek ragaszkodnak régebbi típusú mobiltelefonokhoz, ugyanis csak azokat tudják kezelni.
Kérem, óvja környezetünket ès megfelelő körültekintéssel értékesítse vagy ajándékozza el a még működő elektronikai készülékeit. A már nem működőképeseket pedig elektronikai hulladékokkal foglalkozó cégeknél adja le. Köszönjük együttműködésüket!